Koldemoåsen.

22 juni 2025 - Koldemo, Zweden

We lopen vanaf huis linksaf de Tallbackvägen op, de straat waar Rinus & Marjatta aan wonen. Vervolgens alleen maar rechtdoor. Langs het veldje, de regionale weg over en we staan aan de voet van de Koldemoåsen. Een berg waar 's winters geskied en gelanglauft wordt.
Onderweg naar boven passeren we eerst een wateropslag. Die is ooit gegraven om sneeuw mee te kunnen maken mocht er 's winters onvoldoende natuursneeuw vallen.
Daarna lopen we langs de kinder skiweide.
We stoppen daarboven bij de picknicktafels om de meegebrachte koffie en wraps te nuttigen. Heerlijk in het zonnetje met een prachtig uitzicht op Arbrå en de bergachtige omgeving.
Ik loop nog een stukje verder omhoog richting het begin van de de skipiste. Tot halverwege. Daar is het uitzicht nog wijdser.

Als dank voor de gastvrijheid nemen we Rinus en Marjatta mee uit eten. Chris gaat ook gezellig mee. Bij Ingvarssons, een brasserie en brouwerij in Vallsta. Ze hebben daar ook een klimwand, een boomklimbaan en een 500 meter lange tokkelbaan. Die slaan we dit keer allemaal maar even over. We hebben immers al genoeg beweging gehad vandaag.

Het landingsplatform van de zipline is naast het terras waar wij zitten. Geregeld horen we het hoge zzzzzzzttt  van een bungelende gehelmde zipper die het platform nadert.

We bestellen alle vijf de rivierans regnbåge  een vis uit de Ljusnan, de rivier waar we op uitkijken. Gezellige gesprekken volgen, onder meer over de motermonteur belevenissen van Chris.

Terug in huis bekijken we fotoboeken, kletsen we gezellig verder, over talen, Zweedse oren, Chris-Kawasaki-Worst-associatie, Noblesse chocola met sinaasappelsmaak en doen we spelletjes.

Het was een heerlijk actieve en wederom gezellige dag.

1. Marjatta Onkenhout:
    22 juni 2025
    Ja het was echt een mooie dag. Heerlijk wandelen en het eten was ook leker.
  2. Remco Onkenhout:
    23 juni 2025
    Wat een prachtige omgeving
  3. Petra Willems:
    24 juni 2025
    Prachtig is Zweden zeg! En wat een gezelligheid zo met elkaar!