Como
Verder zuidwaarts.
Gisteren waren veel overstromingen in Zuid Duitsland maar gelukkig niet in het westelijk deel waar onze route gepland is. Toch rijden we voor de zekerheid via Frankrijk. Veel bewolking onderweg maar op een enkele bui na prima rij-weer.
Bij een 'aire' nabij Strasbourg (Straatsburg) houden we een stop om de spieren te activeren. Lekker bewegen en wat oefeningen ter afwisseling van de rit. Daar denkt niet iedereen hetzelfde over. De stevige Duitse dame die zich hoestend uit een donkerblauwe BMW hijst, blijft naast de portier staan, kuchend en rochelend, stevig lurkend aan een e-sigaret. Ach ja, iedereen heeft recht op zijn/haar eigen pauze.
Het Sanef toilet op de 'aire' is typisch Frans: goor en een doordringende stank.
Ter hoogte van Basel rijden we Zwitserland in. Bij het Vierwaldstättersee strekken we wederom onze benen.
Na 663 km bereiken we Como.
Een fikse afstand maar de Arkana rijdt zeer relaxed. En zuinig: ondanks de 120 of 130 km/uur die we reden waar dat mocht gebruikt de bolide slechts 5 liter/100 km. Gisteren toen we de 100 km/uur niet hebben overschreden, was het zelfs 4,3 liter/100 km. Bloid met.
Volgens mij lopen wij normaal naar de receptie van het hotel nabij het centrum, maar als wij eenmaal de toegewezen kamer 105 betreden, blijkt het een kamer voor invaliden te zijn...
In Como miezert het gedurig, de temperatuur daarentegen is heerlijk.
We wandelen over de 'lungolago' de boulevard langs het meer. We nemen een aperitivo gevolgd door insalata en pizza.
Het is genieten van de omgeving, het eten en de sfeer.
We zijn weer in Italië!

Heel veel plezier 🥂