Fenomenale avond

27 juni 2023 - Figline Valdarno, Italië

Het is exact 56 stappen van onze veranda naar de voordeur van het supermarktje om de hoek. Als echte man neem ik daarom de zware taak op me om vanmorgen de broodjes te halen.

In de winkel zie ik ze al lopen: twee Zusjes. Exact hetzelfde uiterlijk. Hoogblond haar in een paardenstaart, vriendelijk gezicht met ietwat kleine oogjes. Badpak al aan. De enige verschillen zijn een ander motief op het badpak en de lengte van beide Zusjes.
Als ik bij de kassa kom heeft Ouder Zusje de fles melk al afgerekend, getuige het bonnetje in haar hand. Jonger Zusje legt een rol mentos op de band en pakt haar kleine portemonneetje met glitters en de afbeelding van een eenhoorn. De caissière scant de rol mentos. Jonger Zusje probeert met trillende handjes geld uit haar portemonneetje te peuteren. Uiteindelijk lukt het en legt ze een in elkaar gevouwen briefje van € 10 op de band. De trillende handjes grijpen nogmaals in het portemonneetje en ze legt een in elkaar gevouwen briefje van € 20 er naast.

Zo aandoenlijk...

€ 30 voor een rol mentos. Nog geen benul van de waarde. Waarschijnlijk geld van opa en oma mee gekregen voor de vakantie of haar zwemdiploma.

Naast de camping zijn de wijngaarden van Il Palagio. Er is een wandelpad doorheen, omzoomd door cipressen. Het pad eindigt bij een groot hek dat toegang geeft tot Villa Il Palagio en het kruist daar de verharde weg naar de Tenuta. We wandelen daarheen. In totaal 20 minuten lopen vanaf de camping. Vervolgens weer terug en zien de wijnboeren druk bezig op het land.

Jolanda heeft de laatste tijd haar ogen goed de kost gegeven en maakt als pranzo een typisch Toscaans gerecht: Pasticcio di Avanzi.
Heerlijk. Keukenprinses!

We pakken vast de koffers en binden de fietsen op de auto. Dan kunnen we morgen vlot vertrekken.

's Avonds herhalen we de wandeling naar Il Palagio. Nu voor een verrukkelijke antipasti met een heerlijke rosato 'NewDay'. Het is 30°C en hier halverwege de berg waait een heerlijk briesje. De prachtige lounge klanken van Nora van Elken's 'Midsommar' klinken door de boxen. De zon gaat lager en scheert prachtig licht over de velden.
Een fenomenale avond. Alle zintuigen genieten.
Prachtig om de laatste avond hier zo te mogen beleven.
Samen met mijn lieve meisje.

Un abbraccio da noi  Een knuffel van ons.

1. Marlies Van Rijn:
    27 juni 2023
    Wat een fijne vakantie!
  2. Nico en Peggy:
    27 juni 2023
    En het gaat maar door met prachtige verhalen …. Wat een fantastische reis maken jullie
  3. Liesbeth:
    28 juni 2023
    Nou eind van een prachtige reis
  4. Marianne:
    28 juni 2023
    Un abbraccio da noi a tutti e due
    wat hebben jullie een mooi avontuur beleefd.
    Wat leuk dat wij daar een klein stukje 'live' bij waren en verder via de mooie verhalen.
    El Greco zullen wij nooit vergeten
    Liefs M & M
  5. Annemiek:
    28 juni 2023
    Grazie per le tue belle storie Bert. Che bel giro d’Italia. Buon viaggio!
  6. Bert:
    29 juni 2023
    Molto grazie, Annemiek.
  7. Rik:
    1 juli 2023
    Wat een bijzondere tijd - al die belevenissen samen!